Известие

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт или двигател от ударена кола?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Основен ремонт или двигател от ударена кола?

Привет колеги. Двигателят ми е за основен ремонт, дори и коляновия вал е задрал и са ми отишли лагерите.

Значи вариантите са следните, или давам за нови части 1100 лв. грубо (абсолютно всичко) + труда 400 лв. = 1500 лв.

Или съм намерил същия двигател от Lancia, на 89 000 км. (но дали е на толкова...) за 400 лв. и с труда ще ми излезне 750/800 лв.

Ясно ми е пределно че е хубаво с нови части, по сигурно ще е, но ми се вижда голяма разликата, според вас как е по-добре ?

При ремонта много зависи и от майстора...коляновият вал включващ ли го в сметката ако не излезе след шлайфа или е замерван...?
    За мотор втора ръка пак си трябва ревизия...иначе може да се окаже ден до пладне....зависи от късмета ти...
    Незнам каква Ланча караш, но по удачно не е ли да си купиш друга.....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не карам Ланча, карам си Алфа Ромео 147, просто двигателя от Ланчата е същия , а относно сумата която съм споменал включвам коляновия вал.

Comment

Слагай VVT-то от Ланчата.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ако е същия двигател,направо си го слагай, един основен ремонт с чатите дето се продават тук,не си заслужава.

Comment

Двг от другата кола, нито майсторите са на нивото, че да ти я направят като да изкара още 200 000 поне, както се полага след такъв ремонт, нито пък частите са на такова ниво. Само като знам как оригиналната част кара 200 000, пък тук най-скъпото на пазара кара 30-40 000 и представи си за какво се говори. Така че друг двг, мериш компресия, мериш налягане масло, гледаш за протекли семеринги и се мяташ.

Comment

Двигател + централа, имо, транспондери, естествено само ако централите са различни
              Last edited by NightRider; d.m.y г., 13:34. Основание: уточнение
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от AR28 Покажи съобщение
                Не карам Ланча, карам си Алфа Ромео 147, просто двигателя от Ланчата е същия , а относно сумата която съм споменал включвам коляновия вал.
                Едно към едно казваш, сваляш и слагаш другия....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не е толкова въпрос на разлика в парите.

Принципно, ако си сигурен в това, че купуваш качествени части и че самият труд по ремонта е качествен, то по-добрият вариант би бил този.

Но понеже няма как да си сигурен нито в едното, нито в другото, излиза, че по-добрият вариант е купуването на този двигател и това да имаш късмет да е в добро състояние.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако колата ще се кара от собственика дълго време още - основен ремонт - иначе друг двг........
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ако ударената кола пали и можеш да тестваш мотора, това е по-добрия вариант. Ако не пали много рискуваш да дадеш пари и да имаш два двигателя за ремонт.
                      GTV

Comment

Първоначално публикувано от AR28 Покажи съобщение
                        Привет колеги. Двигателят ми е за основен ремонт, дори и коляновия вал е задрал и са ми отишли лагерите.

Значи вариантите са следните, или давам за нови части 1100 лв. грубо (абсолютно всичко) + труда 400 лв. = 1500 лв.

Или съм намерил същия двигател от Lancia, на 89 000 км. (но дали е на толкова...) за 400 лв. и с труда ще ми излезне 750/800 лв.

Ясно ми е пределно че е хубаво с нови части, по сигурно ще е, но ми се вижда голяма разликата, според вас как е по-добре ?
                        За кои двигатели става дума JTD ли е ?
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Кой е тоя същ двигател на Ланчия - само ЖТД имат общо ама...
                          AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            За кои двигатели става дума JTD ли е ?
                            Да, 1.9 JTD , 115 коня

Comment

Днеска звънях на много места, няколко двигателя намерих, но почти всички не ставаха за регистрация. Последният на когото звъннах излезна че става за регистрация, дава го за 600 лв.. В понеделник мисля да отида да го видя с майстор..

Comment

Working...
                              X